Logscom GTP

Vår lösning för att märka virke direkt från skotarens lastgrind saluförs under varumärket Logscom GTP. Spara dyrbar tid samtidigt som du förbättrar din vardagliga arbetsmiljö.

Kom hem som tänkt

Virkesmärkningssystemet Logscom GTP används av företag där man tycker att det är viktigt att få bort manuella och riskabla arbetsmoment. Många maskinlag vi träffar har egna erfarenheter där virkesmärkningsarbetet slutat med olyckor.

Inte sällan är skotarföraren själv eftersom skördaren har åkt vidare till nästa avverkning. Vintertid görs dessutom virkesmärkningen på kvällen, när det är mörkt, att vänta till nästa dag då det är ljust skapar problem med att rim bildas på stockarna vilket försvårar märkningsarbet.

 

Riskerna

Riskerna i samband med att virke ska märkas kan bland annat bestå i att man, för att märka höga vältor, klättrar upp på vältan vilket såklart kan sluta med ett fall eller att man ställer till det så man kläms av rullande timmerstockar. En annan, mer vanligt förekommande situation är att det i vältorna sticker ut kvistar som i mörker lätt kan skada dig som märker virket. 

Är man dessutom själv och vädret är som kallast behöver skadan inte vara allt för omfattande för att ändå leda till svåra följder. 

Därför utvecklade vi på Logscom ett nytt sätt att märka virke.

Lönsamt

Det bästa sättet att få genomslagskraft för ny teknik som ska förbättra arbetsmiljön är att också se till att det även finns en ekonomisk vinning, även om liv inte går att mäta i pengar. 

 

Ett lass till om dagen

Våra kunder som kör med Logscom GTP säger att de, tack vare att virket märks kontinuerligt ofta hinner med ett extra lass om dagen. 

På årsbasis motsvarar ett extra lass ca 200 vändor. 200 lass gör att många tjänar igen en investering av Logscom GTP på ca ett år.  

Kalkylera din vinst

Prova att själv räkna i vår kalkulator hur mycket du och ditt maskinlag kan tjäna på att rationalisera bort den manuella virkesmärkningen och istället hänga upp en Logscom GTP på din skotare:
Hur det än är med den vinst du kalkylerar fram så har våra nuvarande kunder arbetsmiljöaspekten i centrum när de bestämmer sig för att slå till. Kostnaderna och framförallt lidandet från en olycka orsakad av manuella virkesmärkningen är i sammanhanget omöjligt att prissätta.   Finansiering

När omvärlden inte är lika förutsägbar är det inte lika lätt att ta bestämda steg in i framtiden. Vi på Logscom har därför och just i dessa tider tagit fram olika finansiella lösningar för att du så enkelt som möjligt ska kunna skapa en bättre och säkrare vardag samtidigt som du får möjlighet till att öka lönsamheten.  

Flexiblast

Kvartal - hyra

6 490
kr per månad
Kom snabbt igång att prova på framtiden. Montage och startavgift tillkommer med 4 900 kr respektive 24 900 kr. 
  • Garanti under hela avtalstiden
  • Avsluta hyran med tre månaders uppsägningstid
  • Ändra till leasing eller funktionshyra
  • ...eller köp lös GTP:n
Läs mer och boka

Funktionshyra, 24 månader

3 990
kr per månad
Hyr märksystemet i två år, du vet vad det kommer att kosta eftersom du har garanti under hela hyrperioden. När dessa två år är över väljer du om du vill fortsätta hyra, köpa lös GTP:n eller ta den på en avbetalning alternativt uppgradera ditt system. För priset ovan tillkommer startavgift om 30 000 kr. Funktionshyra görs i samarbete med Wasakredit och kan anpassas efter dina önskemål. 
  • Garanti under hela avtalstiden
  • Service ingår
  • Försäkring tillkommer med ca 320 kr/månad.
Kontakta oss
Recommended

Leasing, 36 månader

3 990
kr per månad (ca)
När du vet vad du vill och vilka framtidsförutsättningar du har väljer du leasing för att sprida ut investeringen av Logscom GTP. På så sätt binder du inte kapital. Montage och första förhöjda hyra tillkommer med 4 900 kr respektive 24 900 kr. Leasingen görs i samarbete med Wasa Kredit och kan i hög grad anpassas efter dina önskemål.
  • 12 månaders garanti
  • Försäkring ingår under hela avtalstiden
  • Uppgradera månads- eller kvartalshyra till leasing
Kontakta oss

Till samtliga erbjudanden ovan tillkommer resekostnader för montaget. Självklart finns alternativet att köpa märksystemet genom en ren affär. Kontakta oss för en offert där kostnader för installation mm då inkluderas. 

Kvartalshyrorna kan under dess avtalstid göras om till ett rent köp eller leasing. 

Logscom GTP filmen

Per på Stigs Maskin förklarar på bästa sätt hur du märker virket med vårt virkesmärkningssystem i filmen:

Mer läsning 

Läs mer om vårt virkesmärkningssystem Logscom GTP i vår broschyr som du kan ladda ner en PDF-utgåva från denna länk:
https://issuu.com/nowamedia/docs/logscom

 

På vår instagram hittar du massor av bilder på hur det ser ut på maskinen. 

Självklart är det bara att kontakta oss eller våran återförsäljare för mer information. Stigs Maskin når du på 0642-442 20. Oss på Logscom svarar på nummer 094110041 eller genom att maila oss från vår kontaktsida

Drivs med WordPress Inspiro WordPress-tema av WPZOOM